Zdravljenje odraslih

TEŽAVE, KI JIH LAHKO ZMANJŠAMO ALI ODPRAVIMO Z ORTODONTSKIM ZDRAVLJENJEM PRI ODRASLIH:

  • nepravilna lega posameznih zob, ki vpliva na estetski vidik nasmeha. Z ortodontskim zdravljenjem vas lahko polepšamo in pomladimo.  
  • če imate zelo štrleče in razmaknjene zobe in vam zobozdravnik ne more izdelati estetsko primernih zobnih nadomestkov. Zobe vam z aparatom premaknemo na najbolj ugodno mesto, kjer bodo optimalno obremenjeni in s tem se bo s tem življenjska doba zob podaljšala, zobozdravnik pa bo lahko izdelal protetične nadomestke, ki bodo nasmeh naredili takšen, kot ste ga zmeraj želeli.
  • predčasna izguba zob, ki povzroči potovanje in nagibanje preostalih zob v vrzel in s tem prekomerno obremenitev, posledično povzroči tudi nepravilnosti medčeljustnega odnosa - ugriza. Ker porušena funkcija žvečenja vpliva na preostale povezane strukture, kot so mišice in mehka tkiva, ki zobe in čeljusti obdajajo, to posledično vodi do slabe drže in težav s čeljustnimi sklepi in mišične utrujenosti in s tem do glavobolov . Vse funkcionalne enote našega telesa so močno povezane in s tem, ko se poruši ena, to vpliva na vse preostale, česar se zavemo šele, ko težave postanejo nevzdržne. Z ortodontskim zdravljenjem lahko izboljšamo funkcije in odpravimo bolečine.

                                                                        

 

  • kadar v mladosti niste bili deležni ortodontskega zdravljenja in se je razvila čeljustna nepravilnost, lahko z ortodontskim zdravljenjem zobe poravnamo skladno z načrtom kirurške preobrazbe čeljusti. Kirurški ortognatski posegi na čeljustih izboljšajo moteč obrazni videz in težave pri izgovorjavi in žvečenju.
  • marsikdo ni zadovoljen videzom svojih zob ,vzrok nepravilnosti pa je v čeljustni legi, vendar se za kirurško zdravljenje čeljusti zaradi teh in onih razlogov ne odloči. V določenih primerih lahko zdravljenje z  INVISALIGN opornicami zelo izboljša videz, česar z nesnemnimi aparati ne moremo doseči ali lahko le-ti stanje le še poslabšajo. Če imate tovrstno težavo in se želite prepričati, ali ste primerni za tovrstno zdravljenje, nas obiščite.

KAKO POMEMBNO JE OHRANITI SVOJE ZOBE ČIM DLJE SE ZAVEMO ŠELE, KO JIH IZGUBIMO.