Invisalign

Smo lastnik certifikata za zdravljenje z Invisalign opornicami

  • INVISALIGN je razvilo podjetje Align Technology in ima trenutno 6 MIO zadovoljnih uporabnikov po vsem svetu
  • zdravljenje poteka ob uporabi serije, z virtualno računalniško 3D tehnologijo izdelanih,  snemljivih in udobnih, praktično nevidnih opornic, ki jih lahko snamete in se normalno prehranjujete ter čistite zobe.
  • je bolj prijazna za pacienta, ker ne povzroča draženja sluznice mehkih tkiv. Pri zdravljenju z INVISALIGNOM tudi ni nujnih izrednih obiskov, kot pri nesnemnem aparatu ,kadar žička pika ali se kaj odlepi, zato je med celotnim zdravljenjem potrebnih  manj obiskov in so ti lahko razporejeni  na daljša časovna obdobja.
  • potek zdravljenja lahko ves čas spremljamo na SIMULATORJU ZDRAVLJENJA, ki pokaže spremembe položaja zob in čeljusti po posameznih etapah.
  • samo pri tej vrsti zdravljenja lahko že na začetku vidimo končni rezultat zdravljenja, premike zob pa načrtujemo z precizno natančnostjo. Prav tako lahko ves čas spremljamo optimalno končno obremenitev vsakega zoba v kontaktu s svojimi antagonisti. Optimalna obremenitev zob pa pomeni tudi daljšo življenjsko dobo zob.
  • ta vrsta zdravljenja je primerna npr. za športnike, javne osebnosti, glasbenike , saj ne ovira komunikacije, niti igranja instrumentov npr. pihal.

                        
 

 

Kako deluje INVISALIGN Sistem

Osnova za načrt zdravljenja  so: digitalni sken zob in čeljusti, ki ga izdelamo s pomočjo najnovejšega iTero  Element 2 skenerja, fotografije zob, čeljusti in obraza  ter rtg posnetek zob oz. čeljusti. Tako pridobljeni podatki se prenesejo v program Clincheck, kjer na podlagi ortodontovega znanja in izkušenj, v sodelovanju z priznanimi tehniki in izkušenimi strokovnjaki, nastajajo možne poti zdravljenja. Končni načrt zdravljenja ortodont  določi šele, ko ga pacient potrdi in ta je podlaga za naročilo potrebnega števila opornic iz tujine. Opornice se menjajo na 7 do 14 dni, vsak set opornic pa premakne točno določene zobe, kot je načrtovano, za natančno določeno majhno vrednost v smeri željenega rezultata.

Več o tem…