Obvestila in koristne povezave

 

                               Obvestila 

Ortodontska ambulanta  sprejema samo predhodno naročene paciente, brez znakov okužbe dihal. Prosimo upoštevajte vsa aktualna navodila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s Covid-19 .

 

V ČASU OKUŽB S COVID-19 SKRBIMO ZA VAŠO IN NAŠO VARNOST, ZATO:

* OBRAVNAVAMO LE ZDRAVE OSEBE, BREZ ZNAKOV OKUŽBE DIHAL, ZATO VAS PROSIMO, DA NAS V PRIMERU PRISOTNOSTI ZNAKOV OKUŽBE IN/ALI  POZITIVNEGA TESTA NA COVID-19   POKLIČETE IN TERMIN BOMO PRESTAVILI OZ. UREDILI VSE POTREBNO, ČE GRE ZA NUJNO STANJE.  

       VLJUDNO VAS PROSIMO, DA NE PRIHAJATE NENAPOVEDANO (VSAK OBISK MORA BITI PREDHODNO NAROČEN IN POTRJEN, TUDI ČE JE NUJEN) , DA PRIHAJATE TOČNO OB URI TERMINA IN DA SI PRED VSTOPOM V ČAKALNICO RAZKUŽITE ROKE IN NADENETE ZAŠČITNO MASKO. V PROSTORE AMBULANTE BO POVABJENA LE NAROČENA OSEBA (V  PRIMERU MLADOLETNE OSEBE JE LAHKO PRISOTEN  EN ZDRAV SPREMLJEVALEC ) 

 

POMOČ V PRIMERU TEŽAV PRI PACIENTIH Z ŽIČKAMI IN FIKSNIM APARATOM: 

Če žička pika in draži sluznico ali se odlepi del aparata, ki postane moteč ali obstaja nevarnost, da sčasoma odpade v ustno votlino ter tudi pomoč z ortodontskim voskom ne pomaga in sami odlepljenega dela aparata ne morete odstraniti, 

  nam pišite na   e-naslov   tadeja.kramaric@gmail.com

  ali pokličite     na tel. št.   041 746 065   

Priskrbite si ortodontski vosek, s katerim je mogoče ublažiti neprijetnosti , kadar aparat drgne ali pika v sluznico.       Oglejte si tudi video na Youtube   https://www.youtube.com/watch?v=20Q9QNi5lWE

 

 

 

 

NAROČANJE NA PRVI PREGLED

PREKO PORTALA e-Napotnica   PRIPOROČEN NAČIN če imate napotnico. Postopek vpisa je  naveden na obvestilu o e-napotnici, ki ste ga prejeli od osebnega zobozdravnika. Na dan pregleda  prinesite s sabo izpolnjen in podpisan obrazec ANAMNEZA.IZJAVE  in ORTOPAN rtg zob ( ki je obvezna preiskava in jo opravi osebni zobozdravnik pri utemeljeni napotitivi pri starejših od 8 let ) Brez ortopana pri starejših od 8 let pregled z napotnico ni mogoč.

  * PO KLASIČNI POŠTI  ( NE PRIPOROČAMO za naročanje z napotnico, zaradi kratkih rokov veljavnosti napotnice)

PO TELEFONU ali ELEKTRONSKI POŠTI ( ZA SAMOPLAČNIŠKE STORITVE )

                                  

                                                  OSEBNO NAROČANJE V AMBULANTI DO PREKLICA NI MOGOČE.