ortodontija ortodont ortodontija zobozdravstvo zobne proteze ravnanje zob ortodontija murska sobota murska sobota ravnanje z zobnimi protezami

Prvi obisk

Na prvem obisku se boste v naši ambulanti seznanili s tem, kako poteka ortodontsko zdravljenje, nato pa bomo izvedli nekaj krajših osnovnih diagnostičnih postopkov , na podlagi katerih boste izvedeli, kakšni so možni načini zdravljenja v vašem primeru, s tem pa tudi finančni stroški in delež pokritja le-teh s strani obstoječih zdravstvenih zavarovanj, vkolikor želite uveljavljati zdravljenje na podlagi napotnice.

Prvi obisk otroka služi tudi za oceno najbolj primernega časa za začetek zdravljenja, saj bo na ta način zdravljenje najkrajše in tudi najučinkovitejše. Če ortodont oceni, da je za začetek zdravljenja že pravi čas, se bo morda odločil še za dodatne diagnostične preiskave in zdravljenje se lahko prične takoj, ko pacient ( v primeru mladoletne osebe pa starši ) sklenejo  pisni dogovor o začetku zdravljenja. Ta dogovor vsebuje natančen in celovit načrt in cilje zdravljenja ter  predvidene stroške kot tudi način plačila.
 

Kontrolni obiski med zdravljenjem so običajno na 4 do 8 tednov (odvisno od vrste aparata in načina zdravljenja) in so pomemben del zdravljenja. Običajno trajajo od 15 do 45 minut, lahko tudi več in so vnaprej skrbno načrtovani.